Informácie pre návštevníkov

08.11.2010 11:08

Ja by som Vás chcela informovať o našom tíme, ktorý bol na regionálnom kole pod názvom FLL (First Lego League) pre stredné Slovensko na univerzite Mateja Bella V Banskej Bystrici.

Bolo to 5.11 2010 ( piatok)

Náš tím pochádza zo Základnej školy v Lovinobani. Prihlásené družstvá žiakov súťažili v jednej kategórií, preto sa stretli žiaci od10-16 rokov. Súťaž bola rozdelená do štyroch častí: Robot Game, Robot Design, prezentácia výskumného projektu a tímová práca, ktorá bola zameraná na biomedicínske inžinierstvo- ľudské telo. Súťaže sa zúčastnilo 13 družstiev. ZŠ Lovinobaňa bola jedinou školou v súťaži z regiónu Novohrad, čo nasvedčuje aj tomu, že toto zameranie súťaže je v našom regióne je málo rozšírené. Naši žiaci sa s robotmi stretli po prvý krát v Septembri 2010 v rámci záujmového krúžku

"Robotické programovanie". Pod vedením svojich učiteliek Petri Komárovej a Renaty Halajovej sme mali na prípravu 2 mesiace. Dve 5-členné družstvá žiakov, ktoré si svojimi vedúcimi zvolili názov "Čertíci"  v rámci podmienok súťaže, vypracovali výskumný prezentácie ZRAK, zostrojili robota na Robot Design, a na Robot Game. Súťaž prebehla v troch kolách. Nám sa podarilo najlepšie zabodovať v druhom kole, kde sme skončili na druhom mieste. Robot musel plniť zadané úlohy, musel obchádzať prekážky. V celkovom hodnotení sme skončili na 8 mieste.

Chceli by sme poďakovať sponzorom, ktorý túto súťaž podporili a to sú : Nadácia pre deti a Slovenska, Myšlienka, Hands Of Technologi, Mediálny partner PC Revue, Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej Republiky.

Hlavný programátori: Dominika Fiľová, Martin Halaj, Filip Jackuliak.

Hlavný tvorcovia výskumného projektu: Katarína Belicová, Pavel Mišove, Martina Rutkayová, Silvia Jakubová.

Hlavný stavatelia robotou: Peter Oravec, Marián Oravec, Maroš Kuric.

Naše trénerky: Renata Halajová a Petra Komárová= sme im vďační že nás prihlásili do tejto súťaže.